Leuk nieuws!! Een tweede herziene druk van “Zeeën van Tijd” is zonet verschenen. De eerste editie uit 2017 is alweer jaren uitverkocht. Dit jaar viert Domburg ook zijn 800 jaar stadsrechten. Reden genoeg voor Gemeente Veere om de Walcherse Archeologische Dienst en Terra Cotta Incognita opdracht te verlenen tot een nieuwe oplage.

 

We namen de gelegenheid te baat om ons publieksboek over de rijke archeologie van het Zeeuwse Domburg en het Oostkapelse strand aan te vullen met nieuwe inzichten uit recente opgravingen.

 

De inheems Romeinse Noordzeegodin Nehalennia, de vroegmiddeleeuwse handelsnederzetting Villa Walichrum, vikingvondsten, de vroeg- en volmiddeleeuwse ringwalburg Duinburg, laatmiddeleeuwse mottes en boerderijen, burgers & badgasten uit de nieuwe tijd, het dynamische landschap: alles komt voorbij. Rijk geïllustreerd met stillevens van Pieter Crucq, artist impressions van Heleen van der Hoogt, foto’s uit archeologisch onderzoek en kaart- en beeldmateriaal uit de collectie van onder meer het Zeeuws Archief en het Zeeuwsch genootschap.

 

Een co-productie van en inspirerende samenwerking met: Bernard Meijlink, Bram Silkens (Walcherse Archeologische Dienst), Nina Linde Jaspers (Terra Cotta Incognita), Aagje Feldbrugge (Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen), Pieter Crucq (Pieter Crucq Photography) & Heleen van der Hoogt (Hoog&Droog).

 

Interesse in een exemplaar? Verkoopprijs €15,-. Verkrijgbaar via het Zeeuws Archief, het Marie Tak van Poortvliet Museum en de Read Shop in Domburg, Museum Veere en in boekhandel De Drvkkery (Middelburg).